Rešenje za Sebotreju Koja Zahvata i Mlade Osobe Ispod 25 Godina Života

SEBOREJA (MASNA KOŽA GLAVE I LICA)

Seboreja je prouzrokovana prevelikim lučenjem lojnih žlezda, tako da kosa postaje suviše masna. Misli se da kod seboreje važnu ulogu igra jedan sićušan bacil. Seboreja se javlja i na licu, oko nosa, na koži čela i iza ušnih školjki.

Po koži lica vide se često i sitne crne tačkice (miteseri), koje su posledica masne kože. Ako se iz tih mitesera istiskuje prstima lojna sadržina, mogu se na njihovom mestu javiti manje ili veće gnojne infekcije.

Prvi znaci seboreje .počinju u doba polne zrelosti, a prvi znaci seboreične ćelavosti između 17. i 19. godine. Kod, seboreje kosa je masna, i postepeno opada sve više i više.

Leti je opadanje kose obično jače i ograničeno na izvesne delove glave. Na tim delovima, obično na vrhu glave, dlake se lako čupaju. U težim slučajevima, a naročito ako lečenje nije na vreme početo, opadanje kose se produžava za nekoliko godina.

Dlake brade i brkova u slučaju ovih oboljenja nikad ,ne ispadaju, već su čvršće i otpornije. Seboreično opadanje kose pogađa mlade osobe ispod 25 godina. Seboreja i opadanje kose javljaju se i kod žena, ali kod njih kosa ne opada potpuno ni sa jednog dela glave i nikada ne prouzrokuje ćelavost.

Najbolje rezultate u lečenju seboreje daju preparati sumpora u masti, vodi i alkoholu. Lečenje seboreje može da traje po nekoliko meseci;što je osoba mlađa, lečenje mora da bude energičnije.

Pored lokalnog lečenja preporučuje se. uzimanje raznih vitamina i injekcija kortizonskih preparata...

Pročitajte više na ovu temu ovde https://sites.google.com/site/cupkolosionzakosu/perut-opadanje-kose-rast-rezultati-stres-korisnici-indetitet

Нема коментара:

Постави коментар